Fliseldning Veto energi
Meny

Akvaterm AKVA PRO

Måttbeställda specialtankar – skräddarsydda ackumulatortankar för dina önskemål

Akvaterm har ett brett sortiment och möjlighet att skräddarsy tankar och beredare. Anpassa tanken efter utrymmet och välj själv uttag och anslutningar. Det mesta går att anpassa efter ditt specifika önskemål.

AKVA PRO är måttbeställda tankar för specialtillämpningar, tex;
– Kyltankar / köldbärande tankar
– Stora varmvattenberedare
– Industrilösningar
– Utjämningstankar
– Förvaringstank
Varje tank tillverkas och utrustas efter kundens önskemål och specifikationer.

Energiklasss B mellan 300-1000L

Varför välja system- och kundanpassade ackumulatortankar?

1. ANSPASSNING. Syftet med en ackumulatortank kan låta enkelt – en behållare som lagrar värme/kyla. Men man bör välja rätt material, isolering, volym och få den på plats. En specialtank istället för en standardtank gör skillnad – åtminstone den dagen du skall ha in tanken genom en trång dörr eller resa tanken i ett teknikrum med lågt tak.

2. JÄMN DRIFT. Ackumulatortank förlänger livslängden på kylmaskinen eller värmepumpen på grund av att pumpen slipper att slå av och på. Det gör även att energieffektiviteten höjs.

3. ANSLUTNINGAR. Placera anslutningarna i tanken efter hur det passar bäst för dig. Muffar, flänsar och manluckor efter dina önskemål. Vill du ha en ritning på den specialtank du vill beställa så ordnar vi det.

4. SKIKTNING. Få snabbare ut varmvatten ur tanken genom en skiktningsplåt placerad inne i tanken. Skiktlåten gör så att man 50% snabbare får ut varmvatten ur ackumulatortanken.

5. SLINGOR. Slingorna fungerar som värmeväxlare inne i tanken och man kan ladda tanken med solfångare, annan spillvärme eller värma bruksvatten. Oberoende av behovet har vi någon typ av lösning att erbjuda.

Det finns även ett nytt planeringsverktyg där man enkelt kan skissa fram en ackumulatortank utifrån dina önskemål och snabbt förvandla det till ett underlag för tillverkningen. Allt för att tanken ska bli som du vill ha den.

Tekniska data

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram