Leveransvillkor

Frakt tillkommer på alla beställningar om inte annan överenskommelse ingåtts.

Om inget annat överenskommits gäller transportvillkor Ex. Works. Vi ansvarar för godset tills dess transportören hämtar det från vårt lager. Om en mottagare inte finns på plats vid leverans kan extra kostnader uppstå, vilket köparen står för. Om ett gods skulle komma bort på vägen gäller för de flesta transportörer att de har 30 dagar på sig att hitta och leverera godset.  

Viktigt vid leverans

Kontrollera alltid godset vid leverans – ev. synlig skada noteras på fraktsedeln direkt vid leverans och dokumenteras, gärna med bild. Dold skada anmälas senast inom 7 dagar, för att få ersättning för skada krävs dokumentation, gärna bilder på emballage och gods/del. 

Var vänlig kontrollera godset vid leverans – en synlig skada noteras på fraktsedlarna direkt vid leverans och dokumenteras, gärna med bild. En dold skada ska anmälas senast inom 7 dagar (för att få ersättning). Dokumentera alltid skada, gärna med bilder.

Transportörer

Vi anlitar flera olika transportörer. Vår huvudleverantör för varor från vårt lager är Schenker. Vi skickar även vissa mindre beställningar med PostNord. Naturligtvis är vi inte omöjliga om önskemål finns att anlita någon leverantör. 

För leverans från tillverkare i Finland anlitar vi Williamssons Transport Oy. De kör med så kallad öppen bil, vilket innebär att den inte har bakgavellyft. Vid dessa transporter krävs avlastning på plats. Detta ombesörjs av köparen/mottagaren. De har även specialbilar för transport av värmecentraler. 

Avlastning vid leverans

För delar, pannor och flisbrännare från VETO samt ackumulatortankar från Akvaterm behövs avlastning hos mottagaren vid leverans. Detta ombesörjs och bekostas av mottagaren. Transporten sker med speditören Williamssons Transport Oy som har öppna bilar utan bakgavellyft.

För avlyftning av värmecentraler bokar man en kran. Detta ombesörjs och bekostas av mottagaren. I fraktpriset ingår max 1 tim för lossning. Överskridande tid debiteras mottagaren.

Leverans med DB Schenker AB

Vår huvudtransportör för gods från lager i Skellefteå är DB Schenker AB. Detta innefattar solfångare, reservdelar, aerotemprar mm. Schenker ombesörjer även transporter från Guntamatic i Österrike. Deras bilar har bakgavellyft och godset kan lastas av med palltruck.  

Fråga efter ditt sändningsnummer och följ din sändning på eschenker.se eller kontakta ditt lokala Schenkerkontor för att få veta leveransstatus och beräknad leveransdag.

Schenkers tjänster System (större gods) och Parcel (paket upp till 30 kg direkt till mottagaren) levereras vardagar kl. 08-17 – om det inte finns någon på plats kan godset tas tillbaka till terminalen vilket medför extra kostnader. Man kan välja tilläggstjänsten avisering – då kontaktar Schenker dig före leverans via sms.
Till privatpersoner skickar vi alltid paket upp till 20 kg till Schenker ombud.