Ackumulatortankar

Ackumulatortank

En ackumulatortank är en vattenbehållare tillverkad ofta i metall som lagrar värme (lite som en stor termos). Den lagrar eller ackumulerar överskottsenergi vid produktionstillfället, som sedan kan användas vid behov. Den kan användas enbart som varmvattenberedare, men för det mesta fungerar den som hjärtat i husets vattenburna värmesystem. En ackumulatortank används ofta vid vedeldning och solvärme, men kan i princip kopplas till vilken värmekälla som helst. Den är ofta försedd med en elpatron som kan värma huset om du av någon anledning inte kan elda.

Tre fördelar med en ackumulatortank

  • För det första påverkas du mindre av priser och tillgång på bränsle eftersom ackumulatortanken kan kopplas till valfri värmekälla.
  • För det andra får du som konsument fler valmöjligheter.
  • För det tredje blir ditt värmesystem ofta både effektivare och mer miljövänligt.

Källa: Statens energimyndighet

AKVATERM

Akvaterm ackumulatortankar tillhör de allra bästa som finns på marknaden.

Isolering av toppklass och tillräcklig tankstorlek garanterar högsta möjliga besparing. Inköpspris samt monterings- och tillbehörskostnader för en stor tank är betydligt lägre än för alternativa små tankar. Användningen av en Akvaterm ackumulatortank är oberoende av energikälla och uppvärmningssystem. Som värmekälla kan förutom sol, ved, pellets, vind eller jordenergi användas konventionell el, olja eller gas eller en kombination av dessa.

STRÖMNÄSTANKEN

Strömnäspannan AB säljer flera olika ackumulatortankar – osiolerade och isolerade med mineralulls- eller purisolering. Pålitliga tankar som även kan måttanpassas efter önskemål gällande höjd, muffanslutningar och diverse tillbehör. 

Rätt storlek på ackumulatortanken ökar prestandan ökar betydligt och gör så att energikostnaderna och miljöutsläppen minskar. Hur vet jag hur stor ackumulatortank jag behöver? Prata med oss så hjälper vi dig att dimensionera rätt.

Inköpspris samt monterings- och tillbehörskostnader för en stor tank är betydligt lägre än för alternativa små tankar. En stor tank tar mindre plats än flera små, kräver färre rördelar och mindre rörarbete. Dessutom resulterar flera ackumulatortankar i en större värmeavgivande yta per liter vatten, vilket ökar värmeläckaget och behovet av isolering.

En ackumulatortank ska vara pålitlig, användarvänlig och säker.

Vi hjälper dig gärna att komma fram till vilken ackumulatortank som passar dina förhållanden och behov.

Vi har både isolerade och oisolerade ackumulatortankar från två olika tillverkare – Strömnästanken från Strömnäspannan och Akvaterm ackumulatortankar från Kaukora Oy (f.d. Akvaterm Oy).

Vi säljer hela ackumulatortankpaket eller ”lösa delar” – vilket du vill.

Tveka inte att kontakta oss – via telefon, e-post eller brev – vi har de flesta produkter som du kan behöva för din installation!

Våra märken och produkter

Akvaterm
Strömsnästanken

Mer information:

Solvärme / Solfångarpaket