Kulvert

Kulvert Maxitherm

En kulvert är ett rör som grävs ner under markytan och användas i ett vattenburet värmesystem för att transportera varmvatten och tappvatten mellan värmeanläggningen och andra byggnader, poolen eller växthuset.

Det finns flera olika sorters värmekulvert. PEX-kulvert används främst vid läggning av små och medelstora värmeanläggningar. Vid högre driftstemperaturer och effektuttag rekommenderas kopparrörskulvert eller stålrörskulvert i stället.

Det finns flera fördelar med kulvert.
mer text, mer text, mer text.

Text nedan stulen från nätet – skriv gärna egen.

PEX-kulvert, tillverkat av polyeten???, ett en flexibel och böjbar. Flexibilitet och smidighet gör att det går snabbt och enkelt att lägga ner den i marken. Pex-kulvert finns som enkel, dubbel och 4-vägs rör. Vi kapar till längder efter dina önskemål, möjligheten att kapa till långa längder gör att man slipper skarva i mark. (Max längd 1000 meter)

Pex-kulvert tål aggressivt vatten, har låg tryckförlust och är korrosionsbeständigt.

Det är ett korrosionsbeständigt och kemiskt resistent material. Produkten är fri från skadliga ämnen, vilket gör den….någonting…

Kontinuerlig drifttemperatur +80 grader
Max tillfällig drifttemperatur +95 grader.

Det är viktigt att ha en rätt dimensionerad kulvert som är anpassad efter värmeutrustning och effektuttag.

Därför behöver man sätta sig in i hur just ditt behov ser ut – vilka byggnader ska värmas upp och vilken volym har de, hur stort är avståndet mellan byggnaderna, var i landet bor du?

Vi kan hjälpa dig med produktanpassa och dimensionera kulverten så att den blir rätt och effektiv för din värmesituation.

Våra märken och produkter

Maxitherm PEX-kulvert