Fliseldning Veto energi
Meny

Att välja värmeanläggning

Att välja vilken värmeanläggning man ska satsa på kan vara klurigt. Det är en relativt stor investering och det kan vara svårt att jämföra mellan värmeanläggningar som värms med olika slags bränslen. Uppvärmningen står ju också för en relativt stor del av kostnaden för en fastighet och man behöva ställa sig några frågor?

  • Är jag i behov av en helt ny värmeanläggning eller kan jag komplettera min nuvarande med t ex en solanläggning?
  • Hur stor yta behöver jag värma upp?
  • Är det en byggnad eller ska flera byggnader värmas upp?
  • Hur mycket tid vill jag lägga på uppvärmningen? 
  • Vilket bränsle vill jag elda med? Vill jag kunna elda flera olika bränslen och hur grovt bränsle?
  • Vilket slags bränsle har jag tillgång till? Hur grovt bränsle du vill elda kan avgöra vilka typer av pannor och brännare som är lämpliga för dig. 
  • Vill jag värma upp flera byggnader och en spannmålstork säsongsvis eller bara en enda?
  • Ska jag bygga själv och köpa lösa delar eller behöver jag köpa en komplett utrustning med förråd?
  • Hur ser min budget ut?
  • Kan jag få bidrag för min investering?

Våra värmeanläggningar

En smart investering kan också betala igen sig inom en rimlig tid. Vi har stor erfarenhet av flera olika slags värmeanläggningar och har ett helhetskunnande i värmebranschen. Vi har också ett gediget samarbete med många väletablerade företag så att vi kan erbjuda en helhetslösning (eller totalentreprenad) och en komplett värmeanläggning.

Våra flisanläggningar

Flisanläggningar – vi har flisanläggningar från Guntamatic och VETO. I VETOs flisbrännare kan du också elda med andra biobränslen som briketter, industriflis eller spån.

Från vänster: 1. Guntamatic Powerchip, 2. Veto stokerpanna och fjäderomrörare, 3. Veto värmecentral, 4. Veto Flisomat

Våra pelletsanläggningar

Pelletsanläggningar – pellets är ett smidigt bränsle och perfekt för dig som vill ha en enkel eldning till ett överkomligt pris. Vi har både helautomatiska pelletspannor och pelletsbrännare. Vi kan också erbjuda flera olika slags pannor till din brännare och kan även bistå med olika tillbehör som pumpar, ventiler eller ackumulatortankar.

Bilden från vänster: 1. Guntamatic Biostar, 2. Veto värmecentral, 3. Pellax X, 4. Veto stokerpanna och fjäderomrörare

Våra vedanläggningar

Vedanläggningar – för dig som har egen skog eller bra tillgång till ved är det en utmärkt uppvärmning. Veden värmer ju dessutom flera gånger, säger man ju. Vi har en ultramodern vedpanna från Guntamatic som du garanterat blir supernöjd med men även enklare vedpannor från Veto.

Bilden från vänster: 1. Guntamatic vedpanna BMK, 2. Guntamatic BMK genomskärning, 3. Veto panna, 4. Veto panna ovanifrån

Våra solanläggningar

Solanläggningar – solvärme kan kompletteras till nästan alla andra värmeanläggningar och är ett smart sätt att ta tillvara på en naturlig resurs. Vi har marknadens mest effektiva solfångare – Veto Solar heatpipe SHC med CPC-reflektorer, nu med inbyggt överhettningsskydd).
Vårt mål är att du ska bli nöjd med din uppvärmning. Vi bistår gärna med vårt kunnande för att ta reda på vilken värmelösning som passar bäst för dina omständigheter så att din värmeanläggning blir rätt dimensionerad och den mest ekonomiska lösningen för dig.

Hör av dig eller fyll i formuläret så kontaktar vi dig!

Elda spån

Du kan även använda andra bränslen till din uppvärmning med VETO flisbrännare. I den går det bra att elda med spån eller spannmål, pellets eller briketter. Det behövs förstås ändringar av inställningarna i styrskåpet till för bränslet anpassade dtift- och fyrhållningstider.
Mer information om eldning med spån kommer inom kort.
Fliseldning - fakta
Flisanläggningar
Film

Färdig värmecentral eller bygga själv

Du kan välja att bygga ett nytt pannrum själv eller att köpa en färdig värmecentral från Veto. När du bygger själv måste du ha en planritning, välja rätt produkter (en panna, en skorsten osv.) och räkna kostnader på byggnadsmaterial och byggarbete (med VVS och elinstallation). Detta kan kosta mer än ett färdigt pannrum.

Fördelar med färdig värmecentral:

• BEPRÖVAD
– VETOcont värmecentral är utvecklad och testad av experter som har många års erfarenhet av värme lösningar.

• KLIMATANPASSAD – VETOcont värmecentral är tillverkad i Finland för nordiskt klimat (mycket robust konstruktion och lång livslängd).

• BRÄNSLEFLEXIBEL – med en VETOcont kan du använda många olika bränslen (pellets, flis, briketter, bittorv, spån).

• BRÄNSLESTORLEK – den kraftiga konstruktionen gör att du kan elda bränsle upp till 75 mm!!! (Möjligheten till större storlek på bränslet innebär större flexibilitet och du får lägre bränslekostnader och säkrare drift!)

• FLYTTBAR – du kan flytta VETOcont och montera på en ny plats om du behöver.

• HÖGT ANDRAHANDSVÄRDE – efter några år kan du sälja din begagnade VETOcont och få en stor del av PENGARNA TILLBAKA!

Våra värmepannor har hög kvalitet och är utrustade med stor funktionalitet som ger både lång livslängd och trygg och driftsäker eldning. En ny högeffektiv värmepanna är en investering som snabbt betalar igen sig i form av låga bränslekostnader. Vi har villapannor som passar för hus av alla storlekar!

Sparar 300 000:- per år

Lennart Öhlund är bonde och har investerat i en fliseldad spannmålstork från VETO. Värmeanläggningen värmer också upp den stora gårdens byggnader.

– Tidigare år har vi bränt upp drygt 30 kubikmeter olja för att torka säden, berättar Lennart
Flisen tar han från den egna skogen och räknar med en årlig förbrukning som motsvarar omkring 70 000 kronor om han i stället skulle sälja flisen som bränsle.
Oljebehovet var 30 m3. Investeringen till miljövänligt bränsle gick på 1,5 miljoner.
– Det innebär att vi kommer att spara 300 000 kronor varje år, konstaterar Lennart.

Läs hela artikeln här.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram