Fliseldning Veto energi
Meny

Fraktinformation Veto värmecentraler

Bra att veta inför leveransen av Veto värmecentraler

Frakt tillkommer på samtliga värmecentraler om annan överenskommelse inte träffats. Transportvillkor är som standard ex. works.

Specialtransport

Vetos värmecentraler – Veto Cont – tillverkas i Finland. Huvudtransportören av dessa är Williamssons Transport Oy. De transporteras med speciallastbilar som är extra låga. Detta för att kunna köra under broar och vägskyltar.

En specialtransport kräver att man söker tillstånd för att köra en viss väg från fabrik till mottagare. Det är därför mycket viktigt att rätt leveransadress är angiven eftersom en förändring i färdväg kan innebära att det inte finns tillstånd att köra där. Man behöver också en eller två följebilar både i Finland och Sverige.

Avlyftning hos mottagare

Lyft från lastbilen ombesörjs och bekostas av köparen.
Man bokar helt enkelt en kran på ett lokalt företag. Viktigt att tänka på är:

hur långt värmecentralen ska flyttas, från lastbil till avställningsplatsen
hur tung värmecentralen är

Ju tyngre en värmecentral är desto större kran behövs. Likaväl om värmecentralen ska flyttas en längre sträcka från bil till avställningsplats. Ju längre sträcka desto större kran behövs.

I fraktpriset ingår maximalt 1 timme för avlastning. Krävs mer tid bekostas detta av köparen men i de allra flesta fall brukar det inte behövas.

Läs mer om våra försäljnings- och transportvillkor här.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram