Flisanläggningar

Har du tillgång till flis?

Elda upp den! En bra flisanläggning är en effektiv och miljövänlig investering som dessutom kan sänka dina värmekostnader avsevärt.
Många som har egen skog, en såg eller ett snickeri eldar med flis. Men många andra har också insett att flis är ett ekonomiskt och bra bränsle som dessutom är lätt att få tag på. Läs mer: Fakta om flis.

Våra flisanläggningar

Vi erbjuder flisanläggningar från två olika tillverkare; VETO och GUNTAMATIC.

Veto är marknadens kraftigaste flisanläggning där du enkelt eldar material med fraktionsstorlek upp till 75 mm – alltså riktig industriflis. Du behöver inte heller låsa dig vid att elda bara ett bränsle. Du kan enkelt justera anläggningen så att det förutom flis går lika bra att elda med pellets, spån, briketter, spannmål m.m.

Guntamatic är en helautomatisk flisanläggning.  Lika ultramodern och tekniskt förfinad som användarvänlig och effektiv.

Vi har modeller och storlekar som passar alla behov – allt från villor och gårdar upp till stora industrifastigheter, handelsträdgårdar eller slott.

Effekter från 20 till 2 MW.

Några frågor som man kan ställa sig när man planerar för en flisanläggning är:

  • Hur stort är mitt värmebehov?
  • Behöver kulvert dras mellan flera byggnader och är det högre till tak i vissa av dem?
  • Finns det bra lagringsmöjligheter till flisen? Den bör förvaras under tak och hålla en fuktighet under 40%.
  • Hur ofta vill jag behöva fylla på bränsle?
  • Vill jag köpa en färdig bränslesilo eller vill jag bygga ett själv på plats?

Läs mer:

Vårt mål är att du ska bli en nöjd kund, oavsett om du väljer en komplett värmecentral, en helautomatisk flisanläggning eller köper ”lösa delar” för att bygga det mesta själv.

Vi står gärna till tjänst med att hitta en värmelösning som passar bäst hos dig.

Vi har även kunskap och kompetens att hjälpa dig med ett komplett systemlösning med allt från pumpar och kulvert till expansionskärl och ventiler.

Du kan också räkna med en stabil kontakt – vi har funnits på marknaden sedan 1992 och har följt med konjunkturernas upp- och nedgångar. Våra återförsäljare finns över hela landet och du kan kontakta dem eller oss för support, tips och reservdelar. Vi finns här för dig och våra tusentals nöjda kunder kan bekräfta att vi alltid gör vårt bästa och snabbaste för att du ska bli nöjd.

Värmeanläggningar som du blir nöjd med

Vi har flisanläggningar från två olika tillverkare:

  • VETO flisanläggningar är marknadens kraftigaste och med den kan du enkelt elda industriflis eller andra biobränslen med en fraktionsstorlek upp till 75 mm. Tillverkningen sker i Finland.
  • GUNTAMATICs flisanläggningar tillverkas i Österrike. Högeffektiva flispannor i toppkvalitet med fokus på användarvänlighet och innovativ exklusivitet. Flisstorlek upp till 50 mm.

Våra produkter

Flisbrännare
Helautomatiska flispannor
Värmecentraler för fliseldning
Transportskruvar för flis

Se även

Komplettera fliseldning med solvärme

VETO-TORGET
JUST NU I LAGER