Flisanläggningar

En bra flisanläggning är en bra och miljövänlig investering som dessutom kan sänka dina värmekostnader avsevärt. Att elda med flis är ett naturligt val för många som har egen skog eller ett snickeri.

Vi erbjuder flisanläggningar från tre olika tillverkare, bland annat marknadens kraftigaste flisanläggning från VETO där du lätt eldar material med fraktionsstorlek upp till 75 mm – alltså riktig industriflis. Du behöver inte heller låsa dig vid att elda bara ett bränsle. Du kan enkelt justera anläggningen så att det förutom flis går lika bra att elda med pellets, spån, briketter, spannmål m.m.

Vi har modeller och storlekar som passar alla behov – allt från villor och gårdar upp till stora industrifastigheter, handelsträdgårdar eller slott. Effekter från 20 till 2 MW.

Några frågor som man kan ställa sig när man planerar för en flisanläggning är:

  • Hur stort är mitt värmebehov?
  • Behöver kulvert dras mellan flera byggnader och är det högre till tak i vissa av dem?
  • Finns det bra lagringsmöjligheter till flisen? Den bör förvaras under tak och hålla en fuktighet under 40%.
  • Hur ofta vill jag behöva fylla på bränsle?
  • Vill jag köpa en färdig bränslesilo eller vill jag bygga ett själv på plats?

Läs mer under fliseldning om hur du räknar ut ditt värmebehov och annat som är bra att tänka på vid eldning av flis.

Vårt mål är att du ska bli en nöjd kund, oavsett om du väljer en komplett värmecentral, en helautomatisk flisanläggning eller köper ”lösa delar” för att bygga det mesta själv.
Vi står gärna till tjänst med att hitta en värmelösning som passar bäst hos dig. Vi har kunskap och kompetens att hjälpa dig med ett komplett systemlösning, återförsäljare över hela landet och tusentals nöjda kunder.

Vi har flisanläggningar från två olika tillverkare:

  • VETO flisanläggningar är marknadens kraftigaste och med den kan du enkelt elda industriflis eller andra biobränslen med en fraktionsstorlek upp till 75 mm. Tillverkningen sker i Finland.
  • GUNTAMATICs flisanläggningar tillverkas i Österrike. Högeffektiva flispannor i toppkvalitet med fokus på användarvänlighet och innovativ exklusivitet. Flisstorlek upp till 50 mm.

Våra produkter

Flisbrännare
Helautomatiska flispannor
Värmecentraler för fliseldning
Transportskruvar för flis

Se även

Komplettera fliseldning med solvärme