Fliseldning Veto energi
Meny

Helautomatiska pelletspannor

En helautomatisk pelletspanna är en komplett anläggning med bränsleförråd för pellets, bränslematning, brännare och panna.

Bränsleförrådet är oftast uppdelat i två delar, ett litet förråd på själva pannan och ett större förråd med bulk-anslutning som oftast är 5 m3 eller större.
Mellan dessa förråd har man en automatisk vakuumsug som förflyttar pellets till den mindre behållaren med regelbundna intervaller.

Själva brännaren finns i flera olika varianter. En brännare med ett rörligt roster är att föredra för att slippa problem med sintring när man eldar pellets av sämre kvalité (som tyvärr inte är alltför ovanligt). När det gäller det rörliga rostret bör man titta på konstruktionen, att den är konstruerad så att den håller i längden. Brännaren har en automatisk tändfunktion och även s.k. ”flamvakt” som bevakar att det verkligen brinner i pannan när den är igång. Allt detta sker automatiskt.

Pannan är den del som transporterar energin från förbränningsluften till vattnet i värmesystemet. Det finns olika lösningar för pannans askhantering och även sotning av tuberna i pannan. En helautomatisk pelletspanna har en kontinuerlig sotning av tuberna för att bibehålla en hög totalverkningsgrad på anläggningen.

Förutom detta så har alla pelletspannor även olika säkerhetsanordningar som krävs för att fylla gällande säkerhetskrav.
Våra produkter
Guntamatic Biostar
Guntamatic Biocom

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram