Pelletsbrännare

pelletsbrännare i befintlig pannan

Pelletsbrännare är en brännare optimerad för effektiv förbränning av pellets eller olika slag av biobränsle (en sk. stokerbrännare eller multibrännare).

I de flesta fall består en pelletsbrännare av en brännarenhet, ett inmatningssystem, en styrenhet och en bränslebehållare.

Vi erbjuder pelletsbrännare från Pellas X som kan installeras till alla typer av pannor för gas, olja eller fasta bränslen.

pelletsbrennare eftermåntering

Vi erbjuder även stokerbrännare / pelletsbrännare VETO från det väletablerade företaget Veljekset Ala-Talkkari Oy som har över 60 års erfarenhet i värmebranschen. En Veto-brännare är även lämplig för eldning med pellets och fördelen med dem är att de också kan eldas med andra slags biobränslen t ex spån, flis, torv osv.

veto pelletsbrännare

De flesta Veto stokerbrännare (Vetomat, Flisomat, Veto 6, Veto 8, fjäderomrörare med färdigt bränsleförråd) är utrustade med en inmatningsanordning med kraftig skruv, växel och motor; styrenhet och färdig behållare upp till 23 m3.

I fall man har behov av brännare med större förråd man kan väja att installera en fjäderomrörare med platsbyggd förråd med möjlighet att lagra upp till 100 m3 biobränsle.

Mer detaljer hittar du under respektive produkt Vetomat, Flisomat, Veto 6, Veto 8 och Fjäderomrörare.

Våra produkter

Pelletsbrännare PELLAS X
Vetomat
Veto Flisomat
Veto 6
Veto 8
Veto Fjäderomrörare
VETO fjäderomrörare med platsbyggd bränsleförråd