Färdigisolerade dubbelrör för solvärmeinstallationer

Solrör, solkulvert

 

LT Energiteknik AB  erbjuder ett komplett system med färdigisolerade dubbelrör för solvärmeinstallationer (solkulvert) från EVERTEC.
EVERTEC är en ledande europeisk tillverkare av unika systemlösningar för färdigisolerade dubbelrör för solvärmeanläggningar.

Flexibla stålrör

Tillverkade i rostfritt stål i enlighet med europeisk standard 1.4404/AISI 316L – av högkvalitativt stål med en mycket liten mängd kol, krom och nickel. Denna kemiska blandning garanterar högt motstånd mot korrosion, hög hållbarhet och flexibilitet av röret.

Isolering

Högsta kvalitet på isoleringen i form av en aerogelfilt som har utmärkta värmeisoleringsegenskaper. Den mycket låga värmekonduktivitetskoefficienten (λ = 0,018W / mK) innebär att endast en tunn isolering behövs – så lite som 6,5 mm – för att uppnå samma egenskaper som konkurrerande produkter når med en tjocklek på 15 mm.

PVC-beläggning

Allt är skyddat av högkvalitativ PVC, som är resistent UV-strålning. Beläggningen skyddar mot fysiska skador, fåglar och gnagare.

Elektrisk kabel

Högkvalitativ kabel med högtemperaturtålig silikonbeläggning.

 

Tack vare ”aerogels” unika isolerings egenskaper minimeras värmeförlusterna och ökar effektiviteten av BiSolar dubbelrör.

Aerogelfilt är nästan tre gånger tunnare än det material som används i konventionella produkter, samtidigt som isolerings egenskaperna är lika effektiva. Detta möjliggör installation av BiSolarrör i takläggning, skiljeväggar och ventilationskanaler. Användningen av tunnare isolering minskar också det utrymme som krävs för transport och lagring av rören.

Att använda material av högsta kvalitet i BiSolar-rör betyder att produkten är extremt tålig och hållbar. Dess isolerande egenskaper förändras inte över tiden, och det extra lagret av hållbar PVC skyddar effektivt mot fysiska skador, gnagare, fåglar och UV-strålar.

Materialen som används för att producera BiSolar dubbelrör klassificeras som icke brandfarliga eller inte lätt antända.

Montering av BiSolar dubbelrör är inte komplicerat. Slitstark PVC-beläggning möjliggör enkel installation på en minimal yta med vanliga skruvar. Inga klämmor krävs.

Tack vare den reducerade ytterdiametern på rören kan de monteras direkt under takpannor, vilket eliminerar behovet av dyra formplattor.

1. Installation med montageskruvar

Solrör, solkulvert installation 2

2. Installation med spikar

Solrör, solkulvert installation

Information

Broschyr Evertec

Se även

Solvärmepaket (OH)