Junkkari flishuggar 

Flisa sin skog

Skogen är en förnybar och miljövänlig resurs. Genom att flisa och elda trä som annars inte skulle nyttjas kan man ta tillvara på alla skogens resurser på ett ekologiskt och ekonomiskt sätt.  Framtidens melodi i energi, helt enkelt.

Vi säljer flishuggar av märket Junkkari.  Junkkari Oy är ett finskt företag med stor erfarenhet av flera olika slags skogsmaskinprodukter och har tillverkat flishuggar i över 30 år.

Flishuggar – Skivhuggar

Flishuggarna vi har är av typen skivhuggar. Funktionsprincipen för en skivhugg är att köra en huggskiva mot virket och skiva av ett spån åt gången.
Virket matas in i flishuggens huggskiva antingen med en mataranordning eller med hjälp av hydrauliska matarvalsar. Man kan enkelt och steglöst justera valsarnas hastighet.

Junkkaris flishuggsortiment består av fem storlekar, som innehåller flishuggar med snedställd och direkt inmatning samt entreprenadflishuggar.

Snedställd inmatning

Inmatningen är sned i förhållande med knivar, den självdragande funktionen gör arbetet lättare.  Lämpar sig utmärkt för park- och bioflisning m.m.

Modeller:

  • HJ172 M/G/MOB
  • HJ252 G/GT/MOB
  • HJ320 C
  • HJ500 C – bogserad flishugg för entreprenad 

Direkt inmatning

Inmatningsöppningen är i 90 graders vinkel i förhållande till knivskivan och flishuggen kapar virket på tvären.  En bra flishugg för att flisa till uppvärmning med en flisbrännare / flispanna.

Modell:

  • HJ 262 G/GT/GTC

Bogserad entreprenadflishugg

Modell:

  • HJ500

Snedställd inmatning. Lämpar sig på grund av sin effekt till anspåksfulla flisarbeten. Kraftöverföringsaxel hör till standardutrustning.

Våra produkter

Junkkari HJ172 G/GT
Junkkari HJ252 G/GT/GTC
Junkkari HJ262 G/GT/GTC
Junkkari HJ320 C
Junkkari HJ500