Fliseldning Veto energi
Meny

Flispannor utan inmatning

Man hör på namnet att det är en panna menat att man eldar flis i. Men oftast kan man elda många olika sorters bränslen i en flispanna, som pellets, briketter, torv, spannmål, spån och flis mm. Det beror mer på vilken sorts brännaranläggning man har, vad man kan elda för sorts bränsle. Pannan är vattenmantlad och upptar energin från elden till manteln av vatten som finns runt pannan.

Pannorna kan vara konstruerade lite olika, en del har konvektionsytor som är släta andra har tuber, det ena behöver inte betyda att det andra är fel, de har olika fördelar helt enkelt.

Vad är då den stora fördelen med Flispannor? Man kan välja bränsle, därför kan man alltid elda med det som är billigast för stunden. Så ekonomin är en stark orsak att välja en flispanna.

Vi har flera olika modeller av flispannor från flera erkända märken.

– VETO
– Ekogren
– Guntamatic

Vi har flispannor i storlek 20 kW upp till 2 mW, så en sådan panna kan användas av en privatperson likväl som i större anläggningar.

Vilken skall man välja? Alla märkena har sina fördelar, så här är det viktigt att jag som kund ställer mig några frågor:

Vilket bränsle kommer jag i huvudsak att elda med?
Om flis: Vilken storlek på flisen? Industriflis? Hugger jag själv och kan få finfördelad flis?
Hur stor silo vill jag ha? Ska jag kunna lasta med frontlastare?
Hur automatiserad och avancerad vill jag ha min panna? Tändningsautomatik, fjärrstyrning via internet, askurmatning, automatisksotning, intelligent bakbrandsvakt, styrnings av solsystem, styrning av pumpar och shuntventiler, cyklonrening och rökgasfläkt?
Har jag redan en panna och behöver bara en brännare?
Hur mycket ska jag värma? Använder jag mig av kulvert och förser flera hus med värme?

Detta är några frågor man kan ställa sig
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram