Fliseldning Veto energi
Meny

Världens bästa vedpanna?

Är Guntamatic BMK vedpanna världens bästa vedpanna? Vi tror det.

"Jag har aldrig stött på en panna som är mer genomtänkt och användarvänlig." Citat Kimmo Virtanen. (Låt vara att han kanske är lite jävig i fallet men han har ändå sett en hel massa pannor av många olika märken och har lång erfarenhet i branschen.)

Här kommer tre anledningar till att vi tycker att Guntamatic BMK är världens bästa vedpanna:

 1. Guntamatics vedpanna BMK är konstruerad så att efterbrännkammaren ligger vid sidan om vedförrådet. Det betyder att när man fyller på bränsle så ligger efterbrännkammaren skyddad och keramiken riskeras inte att skadas. Vilket alla som eldar/eldat med ved vet kan vara lite av ett dilemma. 
 2. BMK har en verkningsgrad på upp till 94 %.
 3. Vedpannan är bevisat lika bra som den påstår, vilket antalet tester och pris visar:
  Sammanfattning av testbedömningar:
  "särskilt lång förbränningscykel tack vare ett unikt förbränningskoncept med roterande förbränningskammare; extremt motståndskraftig mot syror och flexibel i valet av bränslen som erbjuds av den mycket stora rostfritt stålbehållaren; hög uppvärmningskomfort genom automatisk tändning; beakta hanteringsdimensioner; .. ".
  - Testat för renaste förbränning och särskilt hög effektivitet enligt EN 303-5 under 2002 och 2004 av BLT Wieselburg och 2011 av TÜV SÜD Österrike
  - Testad för mekanisk robusthet (under tryck) av TÜV SÜD SZA
  - Testat i enlighet med de strikta kraven i the European Machine and Plant Safety (CE)
  - Testad för elsäkerhet av Ziviltechnik Stöp
  - Genomgått bedömning av riskanalys och CE-certifiering av HET-ingenjörer
  - Tilldelades the Bavarian Innovation Prize 2002
  - Tilldelades det bayerska innovationspriset 2002
  - Tilldelades Energy Globe 2003
  - Tilldelades the Austrian Environmental seal ZU 37 (österrikiska miljöskyddet)

  BMK - effektivaste vedpannan
  Vedelning - miljövänligt och enkelt med BMK Vedpanna

  Under våren 2020 kommer vi att göra en extra satsning för att visa alla vilken otroligt användarvänlig, smart och effektiv vedpanna som BMK är.

  Vedeldning som ju dessutom är ett miljösmart och förnybart bränsle. Vi som bor i norra delen av Europa gör verkligen väl i att ta vara på den fantastiska naturresurs som skogen utgör. Ja visst, det är helt klart mer jobb att värma sitt hus med ved än med el eller bergvärme, men Guntamatic har reducerat arbetet med eldningen till ett tack vare långa påfyllningsintervaller, hög verkningsgrad och termisk bevakning som talar om när det är dags att fylla på ved.

  Läs mer om Guntamatic BMK Vedpanna här.   

   

   

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram